יום שלישי, 4 ביוני 2013

מאפינס תות עץ וקוקוס טבעוניים ~מתכון~






ימים ראשונים של קיץ אמיתי באוויר,
שרב בא והולך, חום היום נאסף בגג ומשתחרר בלילה לתוך הדירה שלנו, שבאופן מכעיס תמיד משתפת פעולה עם מזג האוויר, קרה בחורף, חמה בקיץ.

יושבים במרפסת, מנסים לשאוף קצת רוח.
מונים את יתרונות הקיץ- פירות טובים, לא קר, טיולי מים.

פירות בטיולים.
אני רגע מתעכבת.

מצאתי איך לחגוג את החום הגדול!




תותי עץ/ פירות יער/ פירות שגדלים בר


מעכשיו פחות או יותר עד לתחילת הסתיו יש ים של פירות בארץ.
אני מדברת גם על המגוון העצום שמחכה לנו אצל הירקן אבל גם, כן כן! אלו שרק מחכים שנצא לטייל לקטוף מהם.
אצלי ברשימה יש פטל (בצפון), תאנים (בכל הארץ), עוזרר (פחות מוכר אבל כל כך נחמד!) וממש ממש עכשיו תות עץ.

מי בקהל לא יודע מה הוא תות עץ?
אז רגע של הכרות:
תות עץ הוא פרי יער, באנגלית הוא נקרא MULBERRY. הוא יכול לתת פרות לבנים או "שחורים" כלומר אדומים כהיים-סגולים.
יש זן פקיסטני עם פרי באורך סיגריה, וזן שנקרא "תות בכות" והוא מעולה ליצירת סוכות.
מישהו זוכר עלים של איזה עץ אוכלים הזחלים של טוואי המשי? (אני אתן לכם רמז, על מה אנחנו מדברים פה?)
בלאוס מיהשים את עלי העץ ומכינים מהם... תה.

על עץ התות קל לטפס, אבל בדרך כלל לא צריך.
הפרות בשלים ממש עכשיו, והדרך לודא זאת היא כשהם פשוט נופלים ליד בנגיעה.

ואיפה מוצאים תות עץ?
הממ.. לי יש את רשימת העצים שלי אבל... בכל מקום!
כלמר, פיקחו עיניים, חפשו בעיר/באזור עץ מלבלב שתחתיו כתמים סגולים/פירות דביקים, ותסתכלו מקרוב.
אני זוכרת את עצמי בתור ילדה מחפשת אותו בנרות בטיולים, לפעמים מוצאת ולפעמים לא.
הרבה פעמים העלה בצורה אופיינית.


והנה, רשימת העצים שאני נתקלתי בהם:


  • בחנייה של קניון איילון.
  • בחולון, בנאות שושנים, שניים מהם לבן ושחור.
  • הבן של השכנה שלי בירושלים סיפר על עצי תותים על כביש 6.
  • כשנוסעים מערבה בואדי ערה, אחרי עין איברהים יש מוכר פירות, יש לו עץ תותים שחורים מפואר, ועליו הרכבה של ענף אחד לבן.
  • בסטף.
  • פארק קנדה ליד הברכה.
  • בגבעת רם- בחצר של בניין איינשטיין.
  • בגבעת רם ליד אולם קנדה. (לא הלבנים שלא נותנים פרי, אחד אמיתי!)
  • בפארק הלאומי רמת גן, למרו שלא ראיתי פרות.
  • בכניסה לקיבוץ בית העמק.


איפה העצים שאתם מכירים?





מאפינס להמונים!

אז אני חייבת להכריז שהחלטתי מה ההבדל בין מאפינס לקאפקייקס, מבחינתי.
מאפינס לא דורשים חשיבה ועבודה מרובה, והמסקנה המתבקשת~ מקסימום רושם מינימום זמן והשקעה.

רכיבים                ל-12 מאפינס או 24 מיני מאפינס
1 כוס קמח
1 כוס קוקוס טחון
0.5 כפית אבקת אפיה
0.5 כפית אבקת סודה לשתיה
0.25 כפית מלח
1 כוס קרם קוקוס
3 כפות שמן צמחי נייטרלי.
2/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס תותי עץ (או פרי יער אחר)

לציפוי:
1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
5 תותי עץ אדומים
2 כפות מים (או מיץ או חלב כלשהוא)




מחממים תנור ל 180 מעלות.
מרפדים תבנית שקעים במנג'טים המתאימים לאפיה.
אם מכינים מיני מאפינס, מניחים בתחתית כל שקע שני תותים פחות או יותר, במאפינס רגילים בטוח יגיעו מספיק מהם לכל מאפינס אז לא צריך לשם מראש.

מוציאים תותים יפים הצדה כמספר המאפינס ועוד שישה, ושומרים יפה בלי לנשנש, זה בשביל הקישוט מלמעלה ובשביל הציפוי.

מערבבים בקערה אחת את הסוכר, קרם הקוקוס, השמן ותמצית הוניל, מערבבים בקערה שניה את כל שאר החומרים שהם לא תותי העץ.
מוסיפים את החומרים הרטובים אל היבשים, מערבבים רק עד שאחיד ולא יותר! מוסיפים את תותי העץ ונותנים עוד ערבוב קצר.

מחלקים לשקעים, ממלאים כל שקע עד 3/4 הגובה ועוד טיפונת. זה מה שיתן למאפינס צורה נחמדה של גבעה.

מכניסים לתנור לרבע שעה, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
מצננים.

לציפוי!

ממעכים היטב שישה תותי עץ בשלים בקערה,



מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים, (סוכר לא יעבוד פה, אל תתחכמו!)


מוסיפים כף מים או מיץ או חלב (מיץ ישנה את הצבע ואת הטעם) ומערבבים היטב, יש מרקם של משחה? קדימה לפזר על המאפינס! אין? עוד חצי כף נוזל תעשה את העבודה.






מקשטים בתות ומתגאים!





הארות:
  • אפשר להשתמש בכל פרי יער אחר, ואפילו באפרסק/נקטרינה/משמש. אם פירות היער קפואים להפשיר ולסנן (לשמור את הנוזלים לציפוי!) לפני האפיה. 
  • קמח מלא, קמח לבן ואפילו כוסמין יעבדו פה. לא הייתי מסתכנת בשיפון.
  • אין קרם קוקוס? לא נורא, אפשר חלב קוקוס ולשים רבע כוס שמן במקום  הכמות המצויינת, או מי קוקוס ולהפוך לחצי כוס שמן את אותה הכמות.
  • המתכון סופר מגניב יפה וטעים גם בלי הציפוי, שתדעו.
  • זה יכול לעבוד גם בתור סתם עוגה בחושה, רק תאריכו את האפיה לבערך חצי שעה.
  • אני גיליתי שאפשר לקנות 1000 (!) מנג'טים לאפיה בדרום תל אביב במחיר של 150 בסתם חנות, אז אם יוצא לכם להגיע לאזור זה די שווה!
  • כוס קרם קוקוס זה קצת יותר מחצי פחית, את מה שנשאר אני מקפיאה במיכל פלסטיק (של יוגורט או רסק עגבניות) ורושמת כמה יש בדיוק, כדי שיהיה לפעם הבאה ולא יתקלקל.
  • ידעתם שמאפינס בעברית הם מופינים? זה ממש שם חמוד!
  • האלבום של המתכון כאן.
  • הפוסט הזה הוא חלק מפרויקט פרות היער של מנטקה, שהוא טעים.

נ"ב- מאבטחי קניון איילון שלום,אם קיבלתם דיווח על קוף בחנית הקניון, זה לא קוף שברח מהספארי, זה האיש שלי קוטף בשבילי תותים.




~צאו לקטוף תותי עץ! זה מקומי ומגניב!~


‏2 comments:

  1. מתכון מעולה! קל פשוט זריז וטעים
    אף אחד במשרד לא ניחש שזה טבעוני, וחלק העירו שזה אפילו מתוק מדי
    תודה

    השבמחק
  2. יש עץ של לבנים ברמת אביב, ליד פיכמן 15 (גרתי שם מזמן, מקווה שהוא עוד שם) :)

    השבמחק


תגיב את זה, תגיב את זה
תגיב את זה כבר
תגיב את זה, תגיב את זה כבר