יום ראשון, 28 באפריל 2013

קישואים מתמוססים ~מתכון מהיר~

ציפיתם לפוסט על לג בעומר, נכון?
אז ציפיתם, אז מה!
 הדבר היחיד שאומר זה תסגרו טוב טוב את החלונות שהעשן לא יכנס הביתה, ואם בכל זאת הזדמנתם למדורה, נסו לעטוף בנייר כסף לא רק תפוחי אדמה אלא גם בטטה, ואולי איזו דלורית או דלעת ערמונים שלמה, או כרובית עם קצת פלפל ומלח, זה מגניב וטעים!

מוכנים? מתחילים.....





בימים האחרונים מצב הרוח משונה,
שיחות יוצאות דופן עם חברות,
רשימת מטלות שלא נגמרת,רגעים של אושר,
רגעים של כעס,
המון התרגשויות קטנות.
נשימות עמוקות, צחוק מתגלגל, דמעות מתפרצות.
עלבונות קטנים, נחמות גדולות.
משתדלים להתקדם ולא להתגלגל.
גם לכם יש כאלה עידנים?

קישואים מתמוססים מהירי הכנה


רכיבים:
2 בצלים קטנים/ 1 בצל גדול
1 רסק עגבניות קטן
2/3 כוס עדשים כתומות
2/3 כוס פולי סויה קלופים וקפואים (לא חובה)
2 קישואים בינוניים
מעט שמן לטיגון
מלח פלפל לפי הטעם (ואפשר גם קצת פפריקה)



קוצצים את הבצלים ומטגנים במעט שמן,
מערבבים מדי פעם עד שמשחים ובינתיים פורסים את הקישואים למטבעות דקים.
כמה שיותר דקים ככה יותר טוב, זה בגלל שאנחנו רוצים בישול מהיר יחסית, ואם הם דקים אז היחס בין כמה קישוא לכמה שטח פנים גדל, והבישול מהיר יותר.

כשהבצל שחום מוסיף גם את הקישואים לטיגון זריז של דקה שתיים.

ו.......הופה קפוצה!
מוסיפים את כל השאר.
מערבבים מעט ומיד מוסיפים מים עד שהם מכסים את הכל.


מביאים לרתיחה על אש בינונית, (כלומר בודקים שהאש לא גבוהה ולא נמוכה, ומחכים שהמים ירתחו)
מנמיכים מעט את האש, מכסים את הסיר, ומחכים 20 דקות.

אחרי 20 דקות בודקים מה שלום הקישואים שלנו, ומערבבים מעט, אם הם עדיין לא רכים רכים מוסיפים מעט מים, ומבשלים עוד עשר דקות.

מגישים עם אורז לבן ופטרוזיליה.


הארות:

  • קישוא צריך להיות מבריק וקשה בחנות, ככל שהוא יותר בהיר הוא יותר בשל ולכן יהיו לו יותר גרעינים.
  • קישוא מאכסנים במקרר, קופסא נפרדת מהעגבניות תעשה לו טוב ותאריך לו את החיים בעוד כמה ימים. (אצלי במקרר יש למלפפונים ולקישואים קופסא משותפת).
  • סויה קלופה אפשר למצוא במקפיא בסופר, לא תמיד יש, אבל אם התמזל מזלכם ומצאתם זה פינוק אמיתי, זו תוספת פשוטה, מלאה חלבון וטעימה לכל תבשיל מהיר.
  • לא מצאתם סויה? אפשר לותר, אפשר להחליף במעט שעועית, לאמיצים אפשר להחליף בפול- אבל זה טעם שלא כל אחד יחבב...
  •  העדשים הכתומים עושים קסמים במטבח, הם נותנים גוף ןסמיכות לתבשילים, והרבה פעמים ממש מתמוססים ולא מרגישים אותם או את טעמם בתוצאה הסופית, הבונוס הכי חשוב שלהם הוא שהם מתבשלים מהר מהר ויש בהם חלבון טוב וזמין.
  • האלבום המלא של הרשומה נמצא פה, אתם מוזמנים להעיף מבט.



בקיצור ומהר ובלי להתבלבל
קוצצים בצל ומטגנים אותו, פורסים את הקישואים לפרוסות ומוסיפים, מטגנים ממש מעט. מוסיפים את כל שאר הרכבים, מוסיפים מים עד לכיסוי, מערבבים. מכסים ומנמיכים מעט את האש, בערך 20-30 דקות עד שמוכן.

~לג בעומר שמח~

תגובה 1:

  1. נריה, אני לא חובבת גדולה של קישואים, אבל למנה הזו הייתי נותנת צ'אנס :)

    השבמחק


תגיב את זה, תגיב את זה
תגיב את זה כבר
תגיב את זה, תגיב את זה כבר